Varmista, että tuliaisesi ovat luvallisia

Varmista, että tuliaisesi ovat luvallisia

Matkailu avartaa, mutta tuo tullessaan vapauden lisäksi vastuun. Moni matkustavainen ei tiedä syyllistyvänsä rikokseen, kun hän tuo ulkomailta Suomeen meillä vain reseptillä saatavia lääkkeitä tai hankkii tuliaisiksi käärmeennahkaiset kengät.

Varmista, että tuliaisesi ovat luvallisia

Tulli toivoo, että ihmiset tutustuvat tuontiohjeisiin jo hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä. Tulli on julkaissut nettisivuillaan päivitetyt ohjeensa matkustajille joilla tulli haluaa muistuttaa ihmisiä nk. CITES-tuotteista sekä erilaisista piraattituotteista.

Uhanalaisten eläinlajien ja niistä saatavien tuotteiden tuonti ja vienti on luvanvaraista. Matkustaja tarvitsee nk. CITES-tuontiluvan mm. korallin, matelijoiden ja norsunluun tuontiin.

Ruukkukasvien ja taimitarhakasvien tuonti EU:n ulkopuolelta ilman kasvinterveystodistusta on kielletty. Joitakin orkideoita ei saa niiden uhanalaisuuden vuoksi tuoda Suomeen lainkaan.

Myös piraattien tuonti on kielletty. Kaikki piraattitallenteet ovat kiellettyjen listalla, samoin mm. kellot, laukut ja asusteet. Tulli muistuttaa myös, että lääkeväärennösten ostaminen ja tuominen ei ole vain rikos, vaan niiden käyttäminen voi olla myös hengenvaarallista.

www.tulli.fi/fi/yhteystiedot_ja_palaute/kysy_tullineuvonnasta.jsp
www.tulli.fi/fi/yksityisille/matkailijat_muuttajat/index.jsp

(Matkoilla.net/HP – Lähde: Tulli)

Vastaa