Egyptin valttina aurinko ja ystävälliset ihmiset

Egyptin valttina aurinko ja ystävälliset ihmiset

Egyptian Tourist Authority, ETA, maaliskuisen selvityksen tavoitteena oli selvittää, mikä houkuttelee matkailijoita Egyptiin ja minkälaisia odotuksia heillä on maata kohtaan.

Suurin osa tutkimukseen vastanneista oli perhematkalla olevia henkilöitä sekä henkilöitä, jotka olivat lomailleet Egyptissä myös aiemmin. Matkailijoita Egyptiin houkuttelivat eniten rannat, ilmasto ja sukeltaminen. Matkailijat arvostivat erityisesti ystävällistä paikallisväestöä. Viittaukset vallankumoukseen heikensivät Egyptin houkuttelevuutta matkailijoiden keskuudessa. Matkailijat olivat sitä mieltä, että sosiaalisella medialla on tärkeä sija Egyptin matkailun edistämisessä.

Tutkimuksessa selvisi myös, että Hurghada oli suosituin saksalaisten keskuudessa ja Sharm El Sheikh brittien keskuudessa.

Tutkimukseen vastanneista Hurghadaan matkustaneista suurin osa oli ollut kohteessa aikaisemmin ja he olivat varanneet matkansa ennen vallankumousta. Matkailijat kokivat, ettei vallankumous näkynyt mitenkään matkakohteessa verrattuna aikaan ennen vallankumousta.

Sharm El Sheikhissä lomailevista vastaajista 35 % oli ensikertalaisia ja 65 % aiemmin kohteessa käyneitä. Ensikertalaisista suurin osa oli tehnyt matkavarauksensa ennen vallankumousta. Vastaajat korostivat, että Sharm El Sheikin valttikortteja ovat ystävällinen paikallisväestö, hyvä hinta-laatusuhde, ilmasto ja turvallisuus. He pitivät kohdetta erityisen sopivana perhematkailulle, mutta myös nuorisolle sen tarjoamien erinomaisten sukellus- ja muiden vesiurheiluaktiviteettien johdosta.

– Toivon, että saamme myös suomalaiset matkailijat jälleen takaisin. Egyptin matkojen suosio suomalaisten keskuudessa oli kohonnut ennätyslukemiin ennen tammikuun tapahtumia, kertoo Egyptin turistiministeriön Pohjoismaiden edustaja Nahed El Sobky . – Toivon, että suomalaiset palaavat Egyptiin pian yhtä runsaslukuisina kuin aikaisemmin.

Selvityksessä kävi ilmi myös se, että matkailijat seurasivat tarkasti oman maansa ulkoministeriön matkustustiedotteita ja mikäli matka perutettiin, nähtiin ulkoministeriön matkustustiedote tässä eniten vaikuttaneeksi tekijäksi. Vanhemmat ihmiset olivat huolissaan arabimaiden tapahtumista ja niiden vaikutuksista Egyptiin matkakohteena, kun taas nuoremmat matkailijat näkivät, ettei naapurimaiden tapahtumilla ole vaikutusta Egyptissä matkaaville.

Suomalaiset matkanjärjestäjät käynnistivät Egyptin matkat muutaman kuukauden tauon jälkeen maalis-huhtikuussa ja Suomesta Egyptiin voi matkustaa ympäri vuoden.

(Matkoilla.net/HP – Lähde: Egyptian Tourist Authority – Kuva: SXC)

Vastaa