Terveisiä Sydneystä

Kah kun on päässyt blogipäivitykset unohtumaan täällä suurkaupungin sykkeessä. Meillä oli kyllä myös pieniä ongelmia netin kanssa, mutta nyt näyttää yhteydet olevan taas kunnossa.  Sydney on selkeästi virkein ja eloisin kaupunki verrattuna Adelaideen ja Melbourneen. Lentomatka Adelaidesta tänne sujui mukavasti puolessa toista tunnissa, mutta matka lentokentältä hotelliin kestikin sitten neljä tuntia vaikka matkaa on vain reilu 10 km!

Hotellimme valitsimme niin että se on keskellä kaikkea, lyhyen kävelymatkan päässä on kuuluisa oopperatalo, Sydney Harbour silta, the Rocks, Royal botanic garden jne. Valintaamme olemme tyytyväisiä etenkin kun aikaa on vain  kuusi päivää valloittaa tämä yli neljän miljoonan ihmisen kaupunki.  Lauantaina saimme paikallisilta sokerisukulaisiltamme  opastetun autoretken sinisillevuorille. Kerrassaan upea luontokohde; kanjoneita, vesiputouksia, jyrkänteitä ja villiä luontoa. Niin ja paljon portaita! Sunnuntaina oli pohkeet maitohapoilla 🙂 uskaltauduimme myös astumaan kabiinin kyytiin joka kuljetti meitä korkealla kanjonin yläpuolella lasipohjaisessa hytissä ja toisaalta myös menimme laakson pohjalle eräänlaisella kaivosjunalla 55 asteen kulmassa, ja sepäs se vasta olikin jotain… Vieläkin voi tuntea sen tunteen vatsanpohjassa! Suuret ja kauniit kiitokset Kaisalle ja Harrille upeasta retkestä ja opastukseta! Lauantai-iltana Sydney sammutti valot yhden tunnin ajaksi säästääkseen sähköä. Mekin osallistuimme tähän osaltamme ja vietimme yhden tunnin pimeässä, pienen tuikun turvin. Samaan syssyyn siirsimme kelloa tunnilla taaksepäin, niinkus täällä kehoitettiin.

Sunnuntaina Sydneyssä on FamilyFun päivä ja perheelliset saa matkustaa kaikilla julkisilla kulkuvälineillä kahdella ja puolella taalalla. Meidän perhe säästi oikein kunnolla ja reissasimme lautoilla ristiin rastiin ja poikittain. Ja mukavaa oli. Pääkohde oli Manly ja se oli hiano. Aurinko, jylisevä meri, upeat aallot, tuhannet surffaajat ja päivästä nauttivat ihmiset. Oi oi! Teimme myös yhden lautta-ajelun illankähmässä kun Sydney loisteli upeissa valoissaan. Sekin oli hieno kokemus vaikka hieman pirskotteli vettä.

Maanantaina elelimme ihan niinku turistit, eli hyppäsimme hop on hop off bussiin ja huristelimme sillä Sydneytä ympäri. Kävimme moikkaamassa Kaisaa Bondi Beachillä, toisella varin kuuluisalla surffirannalla. Hienoa oli sielläkin, ja tuttuja maisemia tv:stä. Siltä rannalta tulee tv ohjelma, joka tulee Suomessakin, hengenpelastajat tai jotain muuta sellaista. Ja kas, illalla hotellissa kölliessämme tvstä tulikin Bondi rescue ja tutut maisemat.

Vielä on muutama ihana päivä aikaa tutustua tähän upeaan kaupunkiin. Siispä mars matkaan!

 

Kommentit on suljettu.