Viimeinen blogipäivitys Adelaidesta

Niin se aika vaan vierii ja huomenaamulla jätämme jäähyväiset Adelaidelle ja kodillemme Glenelgissä. Tämä ihana asunto palveli meidän tarpeitamme erittäin hyvin ja Glenelg asuinalueena saa arvosanaksi 10.  Tämän viimeisen viikon vietimme pitkälti ”kotoillen” ja vielä tarkemmin lähiympäristöämme tutkien. Kävimme bongailemassa lintuja järvellä, uimassa meressä, köllimässä rannalla ja syömässä ihanissa lähiravintoloissamme.

Tiistaina kävimme tutustumassa myös Adelaiden kurjempaan puoleen, vierailimme Adelaide Gaolissa. Vankila oli tosin jo suljettu 1980-luvulla (ja rakennettu 1800-luvulla). Mielenkiintoinen ja karu kokemus hirttotorneineen. Kävimme tutustumassa myös South Australia Museoon ja yliopiston viinikeskukseen (!).  Keskiviikkona kävimme tekemässä viimeiset ostokset lähikadullamme ja istahdimme hetkeksi jalkahoitoon.

Iltaisin olemme rentoutuneet kotoiseen tapaan saunassa. Suomalaisessa saunassa keksimme heittää löylyä umpinaisella croksilla kun kiulua ja kauhaa ei ollut saatavilla, myöhemmin toki kuljetimme aina mukanamme vesipullon löylyn heittoa varten. Hätä keinot keksii! Saunaosastolla oli uima-altaan ja porealtaan lisäksi myös kylmävesiallas, joka mukavasti saunan jälkeen toi mieleen suomalaisen järviveden.

Tänään vietimme tukalia hetkiä pakkaamisen merkeissä, miten ihmeessä saamme nuo tavarat mahtumaan mukaamme? Aamulla jatkamme seikkailuamme kohti Sydneytä, jossa meillä onkin jo sovittuna treffit sokerisukulaisten kanssa 😉

Kommentit on suljettu.