Shoppailumatkalle? Säästä näissä kohteissa

Shoppailumatkalle? Säästä näissä kohteissa

Shoppailumatka ulkomaille saattaa tulla kalliiksi, vaikka ei ostaisi mitään. Hotels.com selvitti Euroopan kaupungit, joista löytyy sekä hyvät ostosmahdollisuudet että edulliset hotellit. Näin matkakassasta voi varata tuhdimman siivun ostoksia varten.

Edullisia shoppailukaupunkeja kartoittaessa kannattaa unohtaa ne tutuimmat, kuten New York, Lontoo ja Pariisi. Näissä kaupungeissa on toki erinomaiset ostosmahdollisuudet, mutta majoittumisen ja elämisen kustannukset saattavat nousta korkeiksi. Euroopasta löytyy useita erinomaisia shoppailukohteita, joissa yleinen hintataso on edullinen, ostosmahdollisuudet täyttävät vaativatkin tarpeet ja hotellissa majoittuminen ei syö koko matkabudjettia.

Bratislava, Slovakia

Euroopan keskellä sijaitseva Slovakian pääkaupunki Bratislava tarjoaa matkailijalle edullisen majoituksen, halpaa ruokaa sekä monenlaisia kauppoja ja putiikkeja. Ja jos Bratislavan kaupat tuntuvat loppuvan kesken, voi kaupungista helposti tehdä päiväretken Itävallan puolelle Wieniin.

Budapest, Unkari

Bratislavasta Tonavaa pitkin ylävirtaan matkustettaessa vastaan tulee toinen itäisen Keski-Euroopan ostospääkaupunki, Budapest. Budapest tarjoaa, kylpylöitä, kulttuuria, historiaa, edullisia hintoja ja tietysti monia kauppoja, pieniä putiikkeja ja suuria ostoskeskuksia. Hotel Price Index paljastaa, että Budapestissa majoittuminen on varsin edullista myös tähtihaitarin yläpäässä: viiden tähden hotellista joutuu maksamaan ainoastaan keskimäärin 111 euroa yöltä.

Lissabon, Portugali

Portugalin pääkaupunki Lissabon on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ostospaikka. Eteläeurooppalaisen lauhkea ilmasto suosii myös shoppailijaa. Hotellien suhteen Lissabon on edullinen, sillä huone maksaa keskimäärin vain 77 euroa yöltä. Lissabonissakin voi harkita korkeamman tason majoitusta, sillä muutaman kympin lisäpanostuksella saa jo luksusta.

Barcelona, Espanja

Aina trendikäs Barcelona on kaikin tavoin vierailun arvoinen paikka. Tämän vuoden alkupuoliskolla se olikin Hotels.comin Hotel Price Indexin mukaan seitsemänneksi suosituin ulkomaan kohde suomalaisten omatoimimatkailijoiden keskuudessa. Myös ostosten kannalta kaupunki tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet sekä valikoiman että hintatason suhteen. Katalonian pääkaupunki välimeren rannalla tarjoaa ostosmahdollisuuksien lisäksi nähtävyyksiä, edullisia majoitusratkaisuja, hyvää ruokaa ja miellyttävän ilmaston.

Lähteenä on käytetty Economist Intelligence Unitin Globe Shopper City Indexiä ja Hotels.comin viimeisintä Hotel Price Indexiä (HPI™)

Matkoilla.net – Lähde: Hotels.com – Kuva: SXC

Vastaa