Reppureissu läpi 35 maan

Reppureissu läpi 35 maan

Merja Mähkä lähti syyskuussa 2009 Delhiin taskussaan vain menolippu, vailla tietoa mihin hänen tiensä lopulta johtaisi. Hän matkusti mitä eksoottisimpiin kohteisiin ja sai puolitoista vuotta kestäneen reissunsa aikana valtavasti ikimuistoisia elämyksiä. Mähkä on kirjoittanut matkastaan mieleenpainuvan kirjan, ”Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois”, joka selvittää mitä kaikkea hänen Suurella Matkallaan tapahtui.

Kirjassa seikkaillaan läpi 35 erilaisen maan ja tutustutaan korvanpuhdistajien ylpeään ammattikuntaan, suklaaterapiaan ja sarvikuonoihin. Mähkä törmää reissullaan mitä erilaisimpiin tilanteisiin, ihmisiin ja perinteisiin. Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois on opas matkustamiseen, mutta samalla myös kertomus siitä kuinka matkalla voi parhaimmillaan löytää myös itsensä.

Mähkä on kirjoittanut kirjan rennolla otteella ja se tarjoaa käytännön vinkkejä kaikille matkoille janoaville. Ihanasti hukassa ja miten sieltä pääsee pois on hersyvä ja elämänmyönteinen kirja. Se kannustaa lähtemään matkoille, avartamaan maailmankuvaa ja palaamaan kokemuksia rikkaampana kotiin.

Merja Mähkä (s. 1977) on helsinkiläinen toimittaja, joka rakastui matkustamiseen 1980-luvun alussa, kun mummu ja pappa veivät hänet voinhakureissulle Ruotsin Kapellskäriin. Koko nuoruus- ja aikuisikänsä Merja on matkustanut maailmaa ristiin rastiin ja kolunnut niin Aasiaa, Afrikkaa kuin Amerikoitakin.

Keväällä 2009 Merja Mähkä tuli laskeneeksi kuinka monessa maassa oli käynyt. Lopputulos oli 55 maata. Tästä alkoi pohdinta siitä, mikä olisi sadas maa, jossa hän haluaisi käydä. Saman vuoden syksyllä hän lähti Suurelle Matkalle. Matkan aikana Merja kirjoitti suosittua Sata maata -blogia. Jossain vaiheessa matkan merkitys muuttui eikä sata maata enää tuntunutkaan tärkeältä.

(Matkoilla.net/HP – Lähde: Tammi – Kuvat: Bookplus, rizonesoft)

Vastaa