Onko Tallinna jo liian tuttu?

Onko Tallinna jo liian tuttu?

Tallinnan suosio on laskenut rajusti suomalaisten omatoimimatkailijoiden keskuudessa. Tämän paljastaa Hotels.comin tämän vuoden alkupuoliskon hotellihintoja ja matkustustrendejä kuvaava Hotel Price Index (HPI).

Vuoden 2011 alkupuoliskolla vakiokohde Tallinna oli vielä kolmanneksi suosituin matkakohde suomalaisten omatoimimatkailijoiden keskuudessa. Tämän vuoden alkupuoliskon Hotel Price Index kuitenkin paljastaa, että Tallinna on pudonnut suomalaisten ulkomaisten suosikkikohteiden listalla kärkikymmenikön ulkopuolelle ja löytyy nyt sijalta 11. Yleensä listan viiden kärjessä ei juuri muutoksia tapahdu.

Tallinnan suosion laskua selittää varmasti voimakas hintojen nousu. Tallinnan hotellihinnat nousivat tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla huimat 14 % verrattuna vastaavaan ajankohtaan vuonna 2011. Hotellihuone maksaa Tallinnassa nykyään keskimäärin 84 € yöltä.

– Tallinnan suosion voimakas lasku on hieman yllättävää, sillä kohde on pysynyt suomalaisten kärkikolmikossa jo vuosia. Toisaalta hinnat ovat nousseet voimakkaasti. Viro liittyi euroalueeseen vuoden 2011 alussa, ja maan talouskasvu on vaikuttanut selvästi myös hotellien hintatasoon, sanoo Yvonne Bonanati Hotels.comilta.

Tallinnalaisen viiden tähden hotellihuoneen keskihinta nousi vuodessa 137 eurosta 149 euroon. Kaupungin viiden tähden kohteiden hintataso on edelleen yksi Euroopan edullisimmista.

Matkoilla.net – Lähde: Hotels.com – Kuva: SXC

Vastaa