Melbourne

Pitkä viikonloppu takana Melbournessa. Huomenna vielä kansallinen vapaapäivä Adelaide Cupin takia, joka on käsittääkseni Etelä-Australian suurin hevoslaukkakisa tapahtuma eli vastaa Ascotin tapahtumaa Isossa-Britanniassa. Melbourne oli kiva suurkaupunki, allekirjoittaneelle ensikertalaisena vuokra-autolla ajo vasemmanpuolen liikenteessä oli mieleenpainuva kokemus. Onneksi GPS ja hyvät apukuskit pelastivat omavastuun maksamiselta 😉 Melbournessa ensimmäisenä päivänä tutustuimme city tramin avulla ydinkeskustaan, joka oli neliskulmaisen muotoinen, ja helppo omaksua. Näimme mm. Kapteeni Cookin talon 1800-luvulta ja kävimme yhdessä mielenkiintoisimmista museoista, missä viime vuosina olen käynyt eli Melbourne museum.  Näyttelyitä oli laidasta laitaan mm. Ihmisaivoista dinosaurus kävelyyn.

Toisen päivän tähtäimenä oli Phillip Islands, joka on maailman kuulu ns. Pingviini kävelystä. Joka ilta auringon laskun jälkeen tuhannet lämpimän alueen pingviinit palaavat kotipesiinsä kävellen / taapertaen jonossa. Hauskan näköinen luonnon imiö. Lisäksi kävimme Nean toivomuksesta toisessa villi-eläinpuistossa ruokkimassa kenguruita ja wallabeitä. Nea on täysin myyty näille eläimille.

Viimeisenä päivänä oli tarkoitus ajaa kuuluisa ocean coast road läpi, mutta kaikki lähteet kertoivat, että matka kestää 10-48 tuntia autolla. Koska oli kansallinen vapaa viikonloppu/päivä, niin luvassa olisi ollut ruuhkaa, ja muutimme suunnitelmia. Lähdimme Werribeehen (lähikaupunki) , missä sijaitsee Victorian osavaltion suurin yksityisasunto (60 huonetta) vuodelta 1877, ja siihen liittyvä kartanopuisto, ruusutarha (1500 eri sorttia), ja open range zoo. Huh huh, kaiken tämän jälkeen kuskille maistuikin illalla kylmä paikallisen panimon vaalea lager, outback reseptillä tehty leipä, ja meren antimista koottu yambalaya. Muutkin söivät varsin hyvännäköisiä herkkuja hyvällä ruokahalulla.

Kommentit on suljettu.