Kotimaan lennoissa suuria hintaeroja

Kotimaan lennoissa suuria hintaeroja

Image credit SXC: http://www.sxc.hu/profile/gimbokLentovertailu.fi-verkkopalvelun ylläpitämät hintatilastot näyttävät suuria eroja kotimaan lentojen hinnoissa. Hinnat elävät jatkuvasti ja nousevat sitä mukaa kun lentokoneen paikat täyttyvät ja matkustuspäivä lähestyy. Lentoyhtiöitä vertailemalla voi säästää useita kymmeniä euroja.

Sanonta ’aikainen lintu madon nappaa’ pätee erityisesti reittilentojen varaamiseen. Edullisia äkkilähtöjä odottava joutuu pettymään, sillä lentolippujen hinnat yleensä nousevat selvästi lentopäivän lähestyessä. Myös sesongit vaikuttavat hintoihin, mikä näkyy erityisesti joulun, vuodenvaihteen ja hiihtolomaviikkojen lentohinnoissa.

Lentovertailu.fi -verkkosivusto on koonnut yhteen kotimaan lentojen hintoja eri päivinä ja lentoyhtiöiden mukaan. Lentopäivän merkitys on suuri. Tilastojen perusteella halvimpien ja kalliimpien Helsinki-Vantaalta lähtevien suorien lentojen välinen hintaero voi olla yli viisinkertainen.

Korkeat hinnat välttää parhaiten varaamalla lennon vähintään muutamaa kuukautta ennen matkustuspäivää sekä vertailemalla matkatoimistojen ja lentoyhtiöiden hintoja.

Flybe ja Norwegian Airlines ovat tulleet markkinoille kilpailukykyisellä hinnoittelulla ja tuoneet lisää vaihtoehtoja Finnairin ja Blue1:n rinnalle. Hintavertailussa Flybe ja Norwegian pärjäsivät hyvin. Norwegian tarjosi halvimmat lennot Ivaloon, Rovaniemelle ja Varkauteen. Pohjoisen tuntureille matkustavien kannattaa silmäillä Blue1:n hintoja, sillä yhtiö tarjosi edullisimmat lennot Kittilään ja Kuusamoon.

(Matkoilla.net/HP – Lähde: Lentovertailu.fi – Kuva: SXC)

Vastaa