Designia hotellin täydeltä

Designia hotellin täydeltä

Helsingin ja naapurikaupunkien vuosi maailman designpääkaupunkeina lähenee loppuaan. Missä korkealuokkaiseen muotoiluun hurahtaneet suomalaiset voivat jatkossa tyydyttää kyltymättömän design-nälkänsä? Ei hätää. Hotellivaraussivusto Hotels.com listasi vaikuttavimpia ja omintakeisimpia design-hotelleja meiltä ja maailmalta.

Värikäs julkisivu, huippuunsa viritetty palvelukokemus tai yllättävät sisustusratkaisut muovaavat hotelliyöstä kokemuksen kaikille aisteille. Design-hotellissa muotoilulla ja eri tyyleillä on luotu persoonallinen ilme, joka muokkaa hotellivisiitistä elämyksen. Nämä hotellit ovat itsessään matkan arvoisia!

Hotel Klaus K, Helsinki, Suomi (neljä tähteä)

Korkealuokkaisesta hotellimuotoilusta pääsee nauttimaan kotimaassakin vielä desingpääkaupunkivuoden päätyttyä. Palvelumuotoilun merkitykseen aina perustamisestaan asti keskittynyt Klaus K on yksi neljästä designpääkaupungin yhteistyöhotellista. Helsingin keskustassa sijaitseva hotelli on suunniteltu ja sisustettu Suomen kansalliseepoksen, Kalevalan, hengessä. Jokainen huone kuvastaa jotain Kalevalan pääteemoista kuten kateutta, intohimoa tai mystiikkaa. Huoneiden materiaaleina on käytetty perinteistä puuta ja lasia, jotka kuvastavat myös Suomen luontoa. Hotellin suunnitelleet arkkitehdit Antti-Matti Siikala ja Sarlotta Narjos ovat suunnitelleet myös yhden Helsingin kaupunkikuvan tunnusmerkeistä, kauttaaltaan lasisen Sanomatalon.

Designpääkaupunkivuoden myötä viihtyvyyteen ja toimivuuteen on panostettu Klaus K:ssa entisestään. Vuonna 2012 avattiin myös suomalaismuotoilija Harri Koskisen suunnittelemat uudet huoneet. Asuminen Helsingin omassa design-hotellissa maksaa alkaen 124 € yöltä.

Hotel Topazz, Wien, Itävalta (neljä tähteä)

Wienin historiallisessa ensimmäisessä kaupunginosassa sijaitseva futuristisen näköinen Hotel Topazz on Wienin ensimmäinen korkean luokan vihreä hotelli. Upean designin lisäksi hotelli on energiatehokas, sen rakentamiseen on käytetty ympäristöystävällisiä materiaaleja ja hotellissa tarjoiltava ruoka on tehty paikallisten lähituottajien raaka-aineista.

Hotellin arkkitehtoninen ilme heijastaa eurooppalaista taidetta ja kulttuuria nykyisyyden, tulevaisuuden ja historian näkökulmista. Palkittujen wieniläisten arkkitehtien suunnittelema persoonallinen julkisivu ovaaleineen ikkunoineen on myös toiminut punaisena lankana myös sisustussuunnittelussa. Ulkoa hotelli muistuttaa kuuluisan wieniläisen taitelijan Koloman Moserin suunnittelemaa ovaaleilla meripihkakoristeilla koristeltua hopeista vaasia.

Majoittuminen tässä persoonallisessa hotellissa maksaa alkaen 171 euroa yöltä.

The Soho Hotel, Lontoo, Iso-Britannia (viisi tähteä)

Soho Hotel on rakennettu puretun pysäköintitalon paikalle, ja sen punatiilinen julkisivu on suunniteltu samanlaiseksi kuin alkuperäinen. Lontoon design-hotellien uranuurtaja Kit Kemp on suunnitellut tämän hotellin. Sisustuksessa on sekoitettu peribrittiläisiä kukkakankaita yhteen modernin taiteen kanssa. Yhdessä huoneista on esimerkiksi sulassa sovussa yhdistelty kirkkaanvihreää taidetta, tummaa puulattiaa sekä mustavalkoista seinätapettia. Kylpyhuoneissa on käytetty tammilattioita ja marmoria. Hotellin aulatilassa voi ihastella usean metrin korkuista eläinveistosta.

Huoneen tästä yhdestä Lontoon tyylikkäimmästä hotellista saa alkaen 438 € yöltä.

Hotel De Las Letras, Madrid, Espanja (neljä tähteä)

De Las Letras, “kirjainten hotelli”, on taiteiden kohtaamispaikka Madridin vanhassa kirjallisuuskorttelissa. Hotellin sisustuksessa sekoittuvat kirjallinen ja visuaalinen taide: käytävät on päällystetty mosaiikkiteoksilla, kun taas hotellihuoneiden lämminsävyisillä seinillä voi lukea esimerkiksi Nietzschen kuolemattomia lauseita. Hotellin lasiseinäinen ravintola tarjoaa vieraille aterioinnin yhteydessä mahdollisuuden tutustua kirjallisuuden aarteisiin, joita voi lainata hotellin omasta kirjastosta.

Tähän kirjaintoilijan unelmahotelliin pääsee majoittumaan maksamalla alkaen 110 € yöltä.

Park Hotel Tokyo, Tokio, Japani (neljä tähteä)

Tokion Shidome Media Tower -tornissa sijaitseva Park Hotel Tokyo yhdistelee japanilaista high-tech -tyyliä ja zen-ajatusmaailmaa. Kaupungin bisnes- ja mediakeskuksessa sijaitsevan hotellin sisustuksessa on käytetty muun muassa kangaspäällysteisiä seiniä, pyöreitä muotoja sekä viherkasveja. Hotellin todellinen katseenvangitsija on lasikattoinen atrium, joka ulottuu yhdeksän kerroksen läpi.

Hotellin ravintolat ovat keskittyneet ranskalaiseen ja japanilaiseen keittiöön, kun taas hotellin baari on saanut vaikutteita New Yorkista. Hotellin erikoisuuksiin kuuluu myös muotoiltavat tyynyt, jotka takaavat rauhoittavan levon.

Majoittuminen tässä omintakeisessa hotellissa kustantaa 226 € yöltä.

Hotel East, Hampuri, Saksa (neljä ja puoli tähteä)

Vanhan silitysrautavalimon tiloihin perustettu Hotel East sijaitsee Hampurin sykkivällä viihdealueella, lähellä ravintoloita ja yökerhoja. Elämäniloisuus ja värikkyys näkyvät myös hotellin sisustuksessa: kirkkaat värit ja futuristinen ote ovat avainsanoja. Hauskanpito on huomioitu myös hotellin kolmikerroksisessa ravintolakompleksissa, jossa voi tuntea olevansa tippukiviluolassa, holvikellarissa tai kaukana tulevaisuudessa. Hotellin ja sen huonekalut on suunnitellut amerikkalainen Jordan Mozer. Hotelli ei keskity tuottamaan pelkästään visuaalisia elämyksiä, vaan jokainen hotellin kerros myös tuoksuu erilaiselle. Tuoksuina on käytetty muun muassa inkivääriä, jasmiininkukkaa ja kanelia.

Huone tästä värikkäästä hotellista irtoaa alkaen 128 € yöltä.

  • Hinnat ovat esimerkkejä kahden hengen huoneesta per yö.
  • Hinnat on tarkistettu 6.11.2012, joten muutokset ovat mahdollisia.

Matkoilla.net – Lähde & kuvat: Hotels.com – Kuva: SXC

Vastaa