Matkamessuilla neljä mielenkiintoista uutta maata

Matkamessuilla neljä mielenkiintoista uutta maata

Matkamessuilla on esillä yli 70 maata ja yli 1100 näytteilleasettajaa ympäri maailman. Messujen maailmankartta täydentyy tänä vuonna neljällä täysin maalla, jotka ovat suurelle osalle suomalaisista matkailumielessä uusia tuttavuuksia. Matkamessujen 2013 uudet maat ovat Chile, Serbia, Reunion Island ja Sudan. Lisäksi paluun messuille tekee muutaman vuoden tauon jälkeen Afrikan länsirannikolla sijaitseva Gambia.

Viinejä ja Unescon maailmanperintökohteita

Chile on suomalaisille tuttu viinimaa, mutta 17 miljoonan asukkaan tasavallasta löytyy toki paljon muutakin nähtävää. Mielenkiintoa herättävät ainakin Etelä-Amerikan mantereen eteläkärki Patagonia sekä kaukana Tyynessä meressä sijaitsevat, Chilelle kuuluvat Pääsiäissaaret. Toiseksi suurin kaupunki Valparaiso on Unescon maailmanperintökohde. Suomesta lennetään yleensä pääkaupunkiin Santiagoon, jonne pääsee useiden Euroopan kaupunkien kautta.

Balkanin suurin valtio Serbia on yksi Euroopan monikulttuurisimmista maista. Unescon maailmanperintöluettelossa on Serbiasta useita kohteita: Galeriuksen palatsi, Kosovon keskiaikaiset monumentit, Stari Rasin keskiaikaisen kaupungin rauniot sekä Sopoćanin ja Studenican luostarit. Tällä hetkellä pääkaupunkiin Belgradiin ei ole Suomesta suoria lentoja.

Luontoa, eläimiä ja eksotiikkaa

Piskuinen Reunion Island kuuluu Ranskalle. Intian valtameressä Madagascarin itäpuolella sijaitseva saari on tuliperäinen. Saaren länsipuolta ympäröivät koralliriutat ja saaren lähivesillä viihtyvät mm. delfiinit, merikilpikonnat ja ryhävalaat. Kulttuuri on sekoitus eurooppalaisia, afrikkalaisia, intialaisia ja kiinalaisia perinteitä. Saarella puhutaan reunion creolia, joka polveutuu ranskasta. Saarella on kaksikin lentokenttää, joista suuremmalta lähtee koneita Australiaan, Afrikkaan, Madagascarille ja Eurooppaan.

Erikoisin uusista messuilla mukana olevista maista on Pohjois-Afrikassa sijaitseva Sudan. Se on Afrikan kolmanneksi suurin valtio, joka itsenäistyi vuonna 1956. Sen jälkeen alkanut sisällissodan aika päättyi vuonna 2005 solmittuun rauhansopimukseen, mutta Darfurin alueella kriisi on jatkunut vielä senkin jälkeen. Suuri osa Sudanista on kuivaa Saharan aavikkomaata sekä malariatartunnoista ja nopeasta aavikoitumisesta tunnettua Sahelin aluetta. Maan läpi kulkee maailman pisin joki Niili.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut esittelee ulkomaiden ja kotimaan matkailukohteet Helsingin Messukeskuksessa 17.–20.1.2013. Matkamessut ja Caravan-messut ovat avoinna yleisölle pe 18.1. klo 12–19, la–su 19.–20.1. klo 10–18.

[pl_label type=”info”]Matkoilla.net[/pl_label]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*