Hotellihinnat ovat palanneet vuoden 2006 tasolle

Hotellihinnat ovat palanneet vuoden 2006 tasolle

Hotellien hinnat ovat nousseet kahdella prosentilla vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla. Hotellien hinnat lähestyvät samaa tasoa, kuin juuri ennen globaalia finanssikriisiä. 

Hotellihuoneen keskihinta nousi maailmanlaajuisesti kaksi prosenttia vuoden 2013 ensimmäisten kuuden kuukauden aikana verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Vaikka kasvu oli suhteellisen maltillista, se noudatti vuonna 2010 alkanutta hiljalleen nousevien hintojen trendiä. Hinnat ovat nyt lähellä vuoden 2006 tasoa, eli tasoa ennen finanssikriisin alkua.

Latinalaisessa Amerikassa kasvu oli tarkasteluajanjaksolla voimakkainta yli kahteen vuoteen: hotellihinnat nousivat seitsemän prosenttia. Yhdysvaltojen vahvistuvan talouden siivittämänä myös Pohjois-Amerikan ja Karibian alueen kasvu oli globaalia tasoa voimakkaampaa. Pohjois-Amerikassa hotellihinnat nousivat keskimäärin kolme prosenttia ja Karibialla viisi prosenttia.

Tyynenmeren alueella Australian kaivosteollisuuden notkahdus aiheutti liikematkustajien määrän pienenemisen erityisesti maan länsiosissa, jonka ansiosta hotellihintojen kasvu jäi totuttua heikompaan, vain yhden prosentin lukemaan. Euroalueen taantuman vasta hiljattain hellitettyä virallisesti, Euroopan ja Lähi-idän hotellihinnat kasvoivat jähmeästi vain prosentilla.

Aasia on ainoa alue, jossa hinnat laskivat. Maanosan hotellihinnat halpenivat kahdella prosentilla vuoden 2013 ensimmäisen puoliskon aikana. Yksittäiset kaupungit pärjäsivät hyvin, mutta jenin ja rupian arvon lasku yhdistettynä Kiinaan suuntautuvien matkojen määrän vähentymiseen edesauttoivat hintojen laskua. Kiinalaisten matkustus ulkomaille ei vielä kuitenkaan vähentynyt maan hidastuneen talouskasvun vaikutuksesta, vaan jatkoi nousuaan.

Hintakehitystrendi ilmenee Hotels.comin 10.9. julkaistusta Hotel Price Indexistä (HPI).

Lähde: Hotels.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*