Matkoilla.net http://matkoilla.net Matkapäiväkirjat Sat, 26 Mar 2016 09:49:25 +0000 fi hourly 1 Kerro ihanin matkakokemuksesi http://matkoilla.net/artikkelit/kerro-ihanin-matkakokemuksesi/ http://matkoilla.net/artikkelit/kerro-ihanin-matkakokemuksesi/#respond Sun, 11 Jan 2015 15:57:50 +0000 http://matkoilla.net/?p=5134

Aiemmin kyselimme kamalimmista matkakokemuksista, mutta nyt voisi olla hyvä kysellä niitä kivempiakin kokemuksia.

[contact-form-7]

Lähettämällä kertomuksesi annat lupasi julkaista sen matkoilla.net-palvelussa. Kertomuksia voidaan muokata.

Matkoilla.net/HP – Kuva: Matkoilla.net

]]>
http://matkoilla.net/artikkelit/kerro-ihanin-matkakokemuksesi/feed/ 0
Kristina Cruises keskeyttää Kanariansaarten risteilyt http://matkoilla.net/artikkelit/kristina-cruises-keskeyttaa-kanariansaarten-risteilyt/ http://matkoilla.net/artikkelit/kristina-cruises-keskeyttaa-kanariansaarten-risteilyt/#respond Fri, 29 Nov 2013 17:50:30 +0000 http://matkoilla.net/?p=5317 ]]> Kristina Cruises on tiedottanut, että se peruuttaa kaikki Kristina Katarinan kuluvan talven Kanariansaarten risteilyt 28.11.2013 – 20.3.2014 väliseltä ajalta. Yrityksen tiedotteen mukaan se on jättämässä Etelä-Karjalan käräjäoikeudelle yrityssaneeraushakemuksen, tavoitteena turvata liiketoiminnan jatkuminen.

Peruutettujen Kanariansaarten matkojen osalta Kristina Cruises tulee mahdollisimman pian olemaan yhteydessä asiakkaisiin ja ohjeistamaan, kuinka tulee toimia.

Etelä-Karjalan Käräjäoikeuden 29.11.2013 tekemän päätöksen mukaisesti yrityksen saneerausmenettely aloitetaan. Kristina Cruises yhteistyössä Kilpailu- ja kuluttajaviraston kanssa tulee ohjeistamaan ensi viikon aikana kaikkia Kanariansaarten matkoja varanneita asiakkaita kuinka tulee toimia.

Lähde: Kuluttajavirasto, Kristina Cruises

]]>
http://matkoilla.net/artikkelit/kristina-cruises-keskeyttaa-kanariansaarten-risteilyt/feed/ 0
Hotellihinnat ovat palanneet vuoden 2006 tasolle http://matkoilla.net/artikkelit/hotellihinnat-ovat-palanneet-vuoden-2006-tasolle/ http://matkoilla.net/artikkelit/hotellihinnat-ovat-palanneet-vuoden-2006-tasolle/#respond Thu, 12 Sep 2013 14:24:58 +0000 http://matkoilla.net/?p=5297 ]]>

Hotellien hinnat ovat nousseet kahdella prosentilla vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla. Hotellien hinnat lähestyvät samaa tasoa, kuin juuri ennen globaalia finanssikriisiä. 

Hotellihuoneen keskihinta nousi maailmanlaajuisesti kaksi prosenttia vuoden 2013 ensimmäisten kuuden kuukauden aikana verrattuna samaan ajankohtaan viime vuonna. Vaikka kasvu oli suhteellisen maltillista, se noudatti vuonna 2010 alkanutta hiljalleen nousevien hintojen trendiä. Hinnat ovat nyt lähellä vuoden 2006 tasoa, eli tasoa ennen finanssikriisin alkua.

Latinalaisessa Amerikassa kasvu oli tarkasteluajanjaksolla voimakkainta yli kahteen vuoteen: hotellihinnat nousivat seitsemän prosenttia. Yhdysvaltojen vahvistuvan talouden siivittämänä myös Pohjois-Amerikan ja Karibian alueen kasvu oli globaalia tasoa voimakkaampaa. Pohjois-Amerikassa hotellihinnat nousivat keskimäärin kolme prosenttia ja Karibialla viisi prosenttia.

Tyynenmeren alueella Australian kaivosteollisuuden notkahdus aiheutti liikematkustajien määrän pienenemisen erityisesti maan länsiosissa, jonka ansiosta hotellihintojen kasvu jäi totuttua heikompaan, vain yhden prosentin lukemaan. Euroalueen taantuman vasta hiljattain hellitettyä virallisesti, Euroopan ja Lähi-idän hotellihinnat kasvoivat jähmeästi vain prosentilla.

Aasia on ainoa alue, jossa hinnat laskivat. Maanosan hotellihinnat halpenivat kahdella prosentilla vuoden 2013 ensimmäisen puoliskon aikana. Yksittäiset kaupungit pärjäsivät hyvin, mutta jenin ja rupian arvon lasku yhdistettynä Kiinaan suuntautuvien matkojen määrän vähentymiseen edesauttoivat hintojen laskua. Kiinalaisten matkustus ulkomaille ei vielä kuitenkaan vähentynyt maan hidastuneen talouskasvun vaikutuksesta, vaan jatkoi nousuaan.

Hintakehitystrendi ilmenee Hotels.comin 10.9. julkaistusta Hotel Price Indexistä (HPI).

Lähde: Hotels.com

]]>
http://matkoilla.net/artikkelit/hotellihinnat-ovat-palanneet-vuoden-2006-tasolle/feed/ 0
Matkamessuilla neljä mielenkiintoista uutta maata http://matkoilla.net/artikkelit/matkamessuilla-nelja-mielenkiintoista-uutta-maata/ http://matkoilla.net/artikkelit/matkamessuilla-nelja-mielenkiintoista-uutta-maata/#respond Wed, 21 Nov 2012 17:02:54 +0000 http://matkoilla.net/?p=5208 ]]> Matkamessuilla on esillä yli 70 maata ja yli 1100 näytteilleasettajaa ympäri maailman. Messujen maailmankartta täydentyy tänä vuonna neljällä täysin maalla, jotka ovat suurelle osalle suomalaisista matkailumielessä uusia tuttavuuksia. Matkamessujen 2013 uudet maat ovat Chile, Serbia, Reunion Island ja Sudan. Lisäksi paluun messuille tekee muutaman vuoden tauon jälkeen Afrikan länsirannikolla sijaitseva Gambia.

Viinejä ja Unescon maailmanperintökohteita

Chile on suomalaisille tuttu viinimaa, mutta 17 miljoonan asukkaan tasavallasta löytyy toki paljon muutakin nähtävää. Mielenkiintoa herättävät ainakin Etelä-Amerikan mantereen eteläkärki Patagonia sekä kaukana Tyynessä meressä sijaitsevat, Chilelle kuuluvat Pääsiäissaaret. Toiseksi suurin kaupunki Valparaiso on Unescon maailmanperintökohde. Suomesta lennetään yleensä pääkaupunkiin Santiagoon, jonne pääsee useiden Euroopan kaupunkien kautta.

Balkanin suurin valtio Serbia on yksi Euroopan monikulttuurisimmista maista. Unescon maailmanperintöluettelossa on Serbiasta useita kohteita: Galeriuksen palatsi, Kosovon keskiaikaiset monumentit, Stari Rasin keskiaikaisen kaupungin rauniot sekä Sopoćanin ja Studenican luostarit. Tällä hetkellä pääkaupunkiin Belgradiin ei ole Suomesta suoria lentoja.

Luontoa, eläimiä ja eksotiikkaa

Piskuinen Reunion Island kuuluu Ranskalle. Intian valtameressä Madagascarin itäpuolella sijaitseva saari on tuliperäinen. Saaren länsipuolta ympäröivät koralliriutat ja saaren lähivesillä viihtyvät mm. delfiinit, merikilpikonnat ja ryhävalaat. Kulttuuri on sekoitus eurooppalaisia, afrikkalaisia, intialaisia ja kiinalaisia perinteitä. Saarella puhutaan reunion creolia, joka polveutuu ranskasta. Saarella on kaksikin lentokenttää, joista suuremmalta lähtee koneita Australiaan, Afrikkaan, Madagascarille ja Eurooppaan.

Erikoisin uusista messuilla mukana olevista maista on Pohjois-Afrikassa sijaitseva Sudan. Se on Afrikan kolmanneksi suurin valtio, joka itsenäistyi vuonna 1956. Sen jälkeen alkanut sisällissodan aika päättyi vuonna 2005 solmittuun rauhansopimukseen, mutta Darfurin alueella kriisi on jatkunut vielä senkin jälkeen. Suuri osa Sudanista on kuivaa Saharan aavikkomaata sekä malariatartunnoista ja nopeasta aavikoitumisesta tunnettua Sahelin aluetta. Maan läpi kulkee maailman pisin joki Niili.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut esittelee ulkomaiden ja kotimaan matkailukohteet Helsingin Messukeskuksessa 17.–20.1.2013. Matkamessut ja Caravan-messut ovat avoinna yleisölle pe 18.1. klo 12–19, la–su 19.–20.1. klo 10–18.

[pl_label type=”info”]Matkoilla.net[/pl_label]

]]>
http://matkoilla.net/artikkelit/matkamessuilla-nelja-mielenkiintoista-uutta-maata/feed/ 0
Designia hotellin täydeltä http://matkoilla.net/artikkelit/designia-hotellin-taydelta/ http://matkoilla.net/artikkelit/designia-hotellin-taydelta/#respond Tue, 20 Nov 2012 18:02:42 +0000 http://matkoilla.net/?p=5203 ]]>

Helsingin ja naapurikaupunkien vuosi maailman designpääkaupunkeina lähenee loppuaan. Missä korkealuokkaiseen muotoiluun hurahtaneet suomalaiset voivat jatkossa tyydyttää kyltymättömän design-nälkänsä? Ei hätää. Hotellivaraussivusto Hotels.com listasi vaikuttavimpia ja omintakeisimpia design-hotelleja meiltä ja maailmalta.

Värikäs julkisivu, huippuunsa viritetty palvelukokemus tai yllättävät sisustusratkaisut muovaavat hotelliyöstä kokemuksen kaikille aisteille. Design-hotellissa muotoilulla ja eri tyyleillä on luotu persoonallinen ilme, joka muokkaa hotellivisiitistä elämyksen. Nämä hotellit ovat itsessään matkan arvoisia!

Hotel Klaus K, Helsinki, Suomi (neljä tähteä)

Korkealuokkaisesta hotellimuotoilusta pääsee nauttimaan kotimaassakin vielä desingpääkaupunkivuoden päätyttyä. Palvelumuotoilun merkitykseen aina perustamisestaan asti keskittynyt Klaus K on yksi neljästä designpääkaupungin yhteistyöhotellista. Helsingin keskustassa sijaitseva hotelli on suunniteltu ja sisustettu Suomen kansalliseepoksen, Kalevalan, hengessä. Jokainen huone kuvastaa jotain Kalevalan pääteemoista kuten kateutta, intohimoa tai mystiikkaa. Huoneiden materiaaleina on käytetty perinteistä puuta ja lasia, jotka kuvastavat myös Suomen luontoa. Hotellin suunnitelleet arkkitehdit Antti-Matti Siikala ja Sarlotta Narjos ovat suunnitelleet myös yhden Helsingin kaupunkikuvan tunnusmerkeistä, kauttaaltaan lasisen Sanomatalon.

Designpääkaupunkivuoden myötä viihtyvyyteen ja toimivuuteen on panostettu Klaus K:ssa entisestään. Vuonna 2012 avattiin myös suomalaismuotoilija Harri Koskisen suunnittelemat uudet huoneet. Asuminen Helsingin omassa design-hotellissa maksaa alkaen 124 € yöltä.

Hotel Topazz, Wien, Itävalta (neljä tähteä)

Wienin historiallisessa ensimmäisessä kaupunginosassa sijaitseva futuristisen näköinen Hotel Topazz on Wienin ensimmäinen korkean luokan vihreä hotelli. Upean designin lisäksi hotelli on energiatehokas, sen rakentamiseen on käytetty ympäristöystävällisiä materiaaleja ja hotellissa tarjoiltava ruoka on tehty paikallisten lähituottajien raaka-aineista.

Hotellin arkkitehtoninen ilme heijastaa eurooppalaista taidetta ja kulttuuria nykyisyyden, tulevaisuuden ja historian näkökulmista. Palkittujen wieniläisten arkkitehtien suunnittelema persoonallinen julkisivu ovaaleineen ikkunoineen on myös toiminut punaisena lankana myös sisustussuunnittelussa. Ulkoa hotelli muistuttaa kuuluisan wieniläisen taitelijan Koloman Moserin suunnittelemaa ovaaleilla meripihkakoristeilla koristeltua hopeista vaasia.

Majoittuminen tässä persoonallisessa hotellissa maksaa alkaen 171 euroa yöltä.

The Soho Hotel, Lontoo, Iso-Britannia (viisi tähteä)

Soho Hotel on rakennettu puretun pysäköintitalon paikalle, ja sen punatiilinen julkisivu on suunniteltu samanlaiseksi kuin alkuperäinen. Lontoon design-hotellien uranuurtaja Kit Kemp on suunnitellut tämän hotellin. Sisustuksessa on sekoitettu peribrittiläisiä kukkakankaita yhteen modernin taiteen kanssa. Yhdessä huoneista on esimerkiksi sulassa sovussa yhdistelty kirkkaanvihreää taidetta, tummaa puulattiaa sekä mustavalkoista seinätapettia. Kylpyhuoneissa on käytetty tammilattioita ja marmoria. Hotellin aulatilassa voi ihastella usean metrin korkuista eläinveistosta.

Huoneen tästä yhdestä Lontoon tyylikkäimmästä hotellista saa alkaen 438 € yöltä.

Hotel De Las Letras, Madrid, Espanja (neljä tähteä)

De Las Letras, “kirjainten hotelli”, on taiteiden kohtaamispaikka Madridin vanhassa kirjallisuuskorttelissa. Hotellin sisustuksessa sekoittuvat kirjallinen ja visuaalinen taide: käytävät on päällystetty mosaiikkiteoksilla, kun taas hotellihuoneiden lämminsävyisillä seinillä voi lukea esimerkiksi Nietzschen kuolemattomia lauseita. Hotellin lasiseinäinen ravintola tarjoaa vieraille aterioinnin yhteydessä mahdollisuuden tutustua kirjallisuuden aarteisiin, joita voi lainata hotellin omasta kirjastosta.

Tähän kirjaintoilijan unelmahotelliin pääsee majoittumaan maksamalla alkaen 110 € yöltä.

Park Hotel Tokyo, Tokio, Japani (neljä tähteä)

Tokion Shidome Media Tower -tornissa sijaitseva Park Hotel Tokyo yhdistelee japanilaista high-tech -tyyliä ja zen-ajatusmaailmaa. Kaupungin bisnes- ja mediakeskuksessa sijaitsevan hotellin sisustuksessa on käytetty muun muassa kangaspäällysteisiä seiniä, pyöreitä muotoja sekä viherkasveja. Hotellin todellinen katseenvangitsija on lasikattoinen atrium, joka ulottuu yhdeksän kerroksen läpi.

Hotellin ravintolat ovat keskittyneet ranskalaiseen ja japanilaiseen keittiöön, kun taas hotellin baari on saanut vaikutteita New Yorkista. Hotellin erikoisuuksiin kuuluu myös muotoiltavat tyynyt, jotka takaavat rauhoittavan levon.

Majoittuminen tässä omintakeisessa hotellissa kustantaa 226 € yöltä.

Hotel East, Hampuri, Saksa (neljä ja puoli tähteä)

Vanhan silitysrautavalimon tiloihin perustettu Hotel East sijaitsee Hampurin sykkivällä viihdealueella, lähellä ravintoloita ja yökerhoja. Elämäniloisuus ja värikkyys näkyvät myös hotellin sisustuksessa: kirkkaat värit ja futuristinen ote ovat avainsanoja. Hauskanpito on huomioitu myös hotellin kolmikerroksisessa ravintolakompleksissa, jossa voi tuntea olevansa tippukiviluolassa, holvikellarissa tai kaukana tulevaisuudessa. Hotellin ja sen huonekalut on suunnitellut amerikkalainen Jordan Mozer. Hotelli ei keskity tuottamaan pelkästään visuaalisia elämyksiä, vaan jokainen hotellin kerros myös tuoksuu erilaiselle. Tuoksuina on käytetty muun muassa inkivääriä, jasmiininkukkaa ja kanelia.

Huone tästä värikkäästä hotellista irtoaa alkaen 128 € yöltä.

  • Hinnat ovat esimerkkejä kahden hengen huoneesta per yö.
  • Hinnat on tarkistettu 6.11.2012, joten muutokset ovat mahdollisia.

Matkoilla.net – Lähde & kuvat: Hotels.com – Kuva: SXC

]]>
http://matkoilla.net/artikkelit/designia-hotellin-taydelta/feed/ 0
Shoppailumatkalle? Säästä näissä kohteissa http://matkoilla.net/artikkelit/shoppailumatkalle-saasta-naissa-kohteissa/ http://matkoilla.net/artikkelit/shoppailumatkalle-saasta-naissa-kohteissa/#respond Wed, 24 Oct 2012 17:06:37 +0000 http://matkoilla.net/?p=5194 ]]> Shoppailumatka ulkomaille saattaa tulla kalliiksi, vaikka ei ostaisi mitään. Hotels.com selvitti Euroopan kaupungit, joista löytyy sekä hyvät ostosmahdollisuudet että edulliset hotellit. Näin matkakassasta voi varata tuhdimman siivun ostoksia varten.

Edullisia shoppailukaupunkeja kartoittaessa kannattaa unohtaa ne tutuimmat, kuten New York, Lontoo ja Pariisi. Näissä kaupungeissa on toki erinomaiset ostosmahdollisuudet, mutta majoittumisen ja elämisen kustannukset saattavat nousta korkeiksi. Euroopasta löytyy useita erinomaisia shoppailukohteita, joissa yleinen hintataso on edullinen, ostosmahdollisuudet täyttävät vaativatkin tarpeet ja hotellissa majoittuminen ei syö koko matkabudjettia.

Bratislava, Slovakia

Euroopan keskellä sijaitseva Slovakian pääkaupunki Bratislava tarjoaa matkailijalle edullisen majoituksen, halpaa ruokaa sekä monenlaisia kauppoja ja putiikkeja. Ja jos Bratislavan kaupat tuntuvat loppuvan kesken, voi kaupungista helposti tehdä päiväretken Itävallan puolelle Wieniin.

Budapest, Unkari

Bratislavasta Tonavaa pitkin ylävirtaan matkustettaessa vastaan tulee toinen itäisen Keski-Euroopan ostospääkaupunki, Budapest. Budapest tarjoaa, kylpylöitä, kulttuuria, historiaa, edullisia hintoja ja tietysti monia kauppoja, pieniä putiikkeja ja suuria ostoskeskuksia. Hotel Price Index paljastaa, että Budapestissa majoittuminen on varsin edullista myös tähtihaitarin yläpäässä: viiden tähden hotellista joutuu maksamaan ainoastaan keskimäärin 111 euroa yöltä.

Lissabon, Portugali

Portugalin pääkaupunki Lissabon on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ostospaikka. Eteläeurooppalaisen lauhkea ilmasto suosii myös shoppailijaa. Hotellien suhteen Lissabon on edullinen, sillä huone maksaa keskimäärin vain 77 euroa yöltä. Lissabonissakin voi harkita korkeamman tason majoitusta, sillä muutaman kympin lisäpanostuksella saa jo luksusta.

Barcelona, Espanja

Aina trendikäs Barcelona on kaikin tavoin vierailun arvoinen paikka. Tämän vuoden alkupuoliskolla se olikin Hotels.comin Hotel Price Indexin mukaan seitsemänneksi suosituin ulkomaan kohde suomalaisten omatoimimatkailijoiden keskuudessa. Myös ostosten kannalta kaupunki tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet sekä valikoiman että hintatason suhteen. Katalonian pääkaupunki välimeren rannalla tarjoaa ostosmahdollisuuksien lisäksi nähtävyyksiä, edullisia majoitusratkaisuja, hyvää ruokaa ja miellyttävän ilmaston.

Lähteenä on käytetty Economist Intelligence Unitin Globe Shopper City Indexiä ja Hotels.comin viimeisintä Hotel Price Indexiä (HPI™)

Matkoilla.net – Lähde: Hotels.com – Kuva: SXC

]]>
http://matkoilla.net/artikkelit/shoppailumatkalle-saasta-naissa-kohteissa/feed/ 0
Lontoon taksit maailman parhaita http://matkoilla.net/artikkelit/lontoon-taksit-maailman-parhaita/ http://matkoilla.net/artikkelit/lontoon-taksit-maailman-parhaita/#respond Thu, 18 Oct 2012 09:09:56 +0000 http://matkoilla.net/?p=5185 ]]>

Hotels.comin vuotuisen taksikyselyn mukaan Lontoosta löytyvät maailman parhaat taksit – jo viidettä vuotta peräkkäin. Ikoniset Lontoon mustat taksit keräsivät 11 % äänistä jättäen taakseen muun muassa New Yorkin. Lontoo voitti äänestyksen jo viidettä vuotta peräkkäin.

Taksien paremmuudesta äänestettiin seitsemän eri kategorian perusteella, joita olivat ystävällisyys, aluetuntemus, siisteys, turvallisuus, ajotaito, saatavuus ja hinta–laatu-suhde. Lontoo sai viidessä kategoriassa parhaat pisteet, mutta hinnan ja laadun suhteessa se jäi viimeiseksi. Tässä kategoriassa Bangkok nappasi huippupisteet. New Yorkin keltaiset mittarit puolestaan päihittivät Lontoon saatavuudessa.

Vaikka Lontoo ja New York nappasivatkin kärkisijat äänestyksessä, Aasian maat tulevat vauhdilla perässä. Tokio, Shanghai ja Bangkok sijoittuivat äänestyksessä sijoille kolme, neljä ja viisi.

Kyselyssä selvitettiin myös epätyypillisempiä asioita, joita ihmiset tekevät taksissa pelkän matkustamisen lisäksi. Yli puolet kaikista vastanneista (56 %) ilmoitti nukahtaneensa joskus taksiin. Kyselyn mukaan suomalaiset osoittautuivat vielä hivenen muita väsyneemmiksi matkustajiksi, sillä 59 % kyselyyn osallistuneista suomalaisista vastasi kysymykseen myöntävästi.

Miltei viidennes kaikista vastaajista (19 %) ilmoitti käyttävänsä matka-aikaansa hiusten tai meikin kohentamiseen. Suomalaisista vastaajista 15 prosenttia kertoi tekevänsä näin. Neljännes kaikista vastaajista (26 %) myönsi suudelleensa taksissa. Suomalaiset vastaajat olivat erittäin kunnostautuneita tällä saralla: jopa 67 % tunnusti suudelleensa taksikyydin aikana.

Kysely selvitti myös oudoimpia asioita, joita matkustajat ovat jättäneet taksiin. Näitä olivat esimerkiksi raaka kala ja yksittäinen kenkä. Suomalaiset vastaajat myönsivät unohtaneensa taksiin esimerkiksi alusvaatteitaan, tyttöystävän ja iPadin.

– On hienoa, että Lontoon taksit voittivat äänestyksen jo viidettä vuotta peräkkäin. Mustat taksit tunnetaan laadustaan ympäri maailmaa. Lisäksi on vaikuttavaa, että Lontoon taksit äänestettiin aluetuntemukseltaan parhaiksi, sanoo Alison Couper Hotels.comilta.

Matkoilla.net – Lähde: Hotels.com – Kuva: SXC

]]>
http://matkoilla.net/artikkelit/lontoon-taksit-maailman-parhaita/feed/ 0
Onko Tallinna jo liian tuttu? http://matkoilla.net/artikkelit/onko-tallinna-jo-liian-tuttu/ http://matkoilla.net/artikkelit/onko-tallinna-jo-liian-tuttu/#respond Fri, 05 Oct 2012 19:26:05 +0000 http://matkoilla.net/?p=5173 ]]> Tallinnan suosio on laskenut rajusti suomalaisten omatoimimatkailijoiden keskuudessa. Tämän paljastaa Hotels.comin tämän vuoden alkupuoliskon hotellihintoja ja matkustustrendejä kuvaava Hotel Price Index (HPI).

Vuoden 2011 alkupuoliskolla vakiokohde Tallinna oli vielä kolmanneksi suosituin matkakohde suomalaisten omatoimimatkailijoiden keskuudessa. Tämän vuoden alkupuoliskon Hotel Price Index kuitenkin paljastaa, että Tallinna on pudonnut suomalaisten ulkomaisten suosikkikohteiden listalla kärkikymmenikön ulkopuolelle ja löytyy nyt sijalta 11. Yleensä listan viiden kärjessä ei juuri muutoksia tapahdu.

Tallinnan suosion laskua selittää varmasti voimakas hintojen nousu. Tallinnan hotellihinnat nousivat tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla huimat 14 % verrattuna vastaavaan ajankohtaan vuonna 2011. Hotellihuone maksaa Tallinnassa nykyään keskimäärin 84 € yöltä.

– Tallinnan suosion voimakas lasku on hieman yllättävää, sillä kohde on pysynyt suomalaisten kärkikolmikossa jo vuosia. Toisaalta hinnat ovat nousseet voimakkaasti. Viro liittyi euroalueeseen vuoden 2011 alussa, ja maan talouskasvu on vaikuttanut selvästi myös hotellien hintatasoon, sanoo Yvonne Bonanati Hotels.comilta.

Tallinnalaisen viiden tähden hotellihuoneen keskihinta nousi vuodessa 137 eurosta 149 euroon. Kaupungin viiden tähden kohteiden hintataso on edelleen yksi Euroopan edullisimmista.

Matkoilla.net – Lähde: Hotels.com – Kuva: SXC

]]>
http://matkoilla.net/artikkelit/onko-tallinna-jo-liian-tuttu/feed/ 0
Porilaiset perustivat oman lentoyhtiön http://matkoilla.net/artikkelit/porilaiset-perustivat-oman-lentoyhtion/ http://matkoilla.net/artikkelit/porilaiset-perustivat-oman-lentoyhtion/#respond Fri, 14 Sep 2012 20:36:07 +0000 http://matkoilla.net/?p=5143 Satakuntalaisia haukutaan kateelliseksi kansaksi, mutta kyllä maakunnasta Porin ympäriltä löytyy myös yritteliäisyyttä ja yhteishenkeä.

Oiva osoitus yhteiseen hiileen puhaltamisesta on virtuaalilentoyhtiö Air100, joka perustettiin Porin ja Helsingin välistä lentoyhteyttä turvaamaan.

Lue lisää Iltalehdestä.

(Matkoilla.net – Lähde: iltalehti)

]]>
http://matkoilla.net/artikkelit/porilaiset-perustivat-oman-lentoyhtion/feed/ 0
Helsinki kallein hotellikaupunki Suomessa http://matkoilla.net/artikkelit/helsinki-kallein-hotellikaupunki-suomessa/ http://matkoilla.net/artikkelit/helsinki-kallein-hotellikaupunki-suomessa/#respond Tue, 04 Sep 2012 05:10:59 +0000 http://matkoilla.net/?p=5106 ]]> Tampere on pitänyt ykköspaikkaa Suomen kalleimpana hotellikaupunkina vuodesta 2009 lähtien, mutta tänä keväänä Helsinki lunasti kärkipaikan takaisin.

Helsingissä hotelliyö maksoi vuoden 2012 alkupuoliskolla keskimäärin 115 euroa, kun taas Tampereella hotelliyöpymisestä selvisi 111 eurolla per yö. Kolmanneksi kallein hotellihuone löytyy Rovaniemeltä, missä keskihinta on 109 euroa.

Helsingin hinnannousua tänä vuonna selittänevät useat suuret tapahtumat, jotka ovat lisänneet hotellihuoneiden kysyntää: esimerkiksi toukokuussa Helsingissä pidettiin jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut, ja kesäkuussa Helsinki isännöi yleisurheilun EM-kisoja. Lisäksi World Design Capital 2012 -status on lisännyt matkailijoiden mielenkiintoa Helsinkiä kohtaan.

Hotellihinnat kallistuivat koko Suomessa vuoden 2012 ensimmäisellä puoliskolla 7 % vuoden 2011 alkupuoliskoon verrattuna, ja keskimääräinen hotellihinta Suomessa oli 112 euroa yöltä.

Matkoilla.net – Lähde: Hotels.com

]]>
http://matkoilla.net/artikkelit/helsinki-kallein-hotellikaupunki-suomessa/feed/ 0